[ad_1]
Son haftaların en fazlaca konuşulan mevzularından biri haline gelen ChatGPT isminde suni zeka, Google’ı harekete geçirdi. Verdiği cevaplar ile merak uyandıran suni zeka, bir günden daha kısa sürede bir milyon kullanıcıya ulaştı. Google ise suni zeka ekiplerini, ChatGPT’ye rakip yazılım geliştirecek şekilde düzenliyor.
Google, ChatGPT’dan niçin endişeleniyor?
OpenAI tarafınca geliştirilen ChatGPT söyleşi botu, garip sorulara bile başarı göstermiş cevaplar vermesiyle toplumsal medyanın gündeminde içeriyor. New York Times’ta yer edinen rapora nazaran Google, suni zeka ile ilgili olarak “kırmızı kod” duyuru etti ve ChatGPT’yi derinlemesine incelemeye başladı.
Google CEO’su Sundar Pichai’nin hususi talebi üstüne suni zeka ekiplerinin tekrardan konumlandırıldığı ifade edildi. Hatta Pichai’nin “ChatGPT’nin oluşturduğu tehdide” cevap olarak fazlaca sayıda grubun çalışmalarını ertelediği açıklandı.
Google’ın önümüzdeki senenin Mayıs ayında gerçekleştirilmesi beklenen I/O 2023 etkinliğine kadar yeni bir ürün üstünde çalışacağı iddia edildi. Araştırma, suni zeka ve siber güvenlik ekiplerinin yeni bir suni zeka prototipi geliştirileceği söylendi.
OpenAI ChatGPT modeli, bu senenin başlangıcında sunulan GPT-3.5 sistemine dayanıyor. Önceki sürümlere kıyasla daha söyleşi odaklı olan bu suni zeka, verdiği cevaplarla şaşırtıyor. Mesela, kullanıcının sordurulmuş olduğu suali takip ederek bir sual hazırlıyor ve uygunsuz mesajlara cevap vermiyor.
Gene de, söyleşi botuna ilişkin bazı tereddütleri atlamamak gerekiyor. Bir çok kullanıcı, dolandırıcılar tarafınca kullanılabileceğini düşünüyor. OpenAI ise insan bildirimleri kullanılarak eğitildiğini, modelin güvenli olacağını korumak için çaba sarfediyor.
Siz Google ve ChatGPT hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.
[ad_2]
Kaynak: teknolojipusulasi.com