[ad_1]
Kendisine saldıranların özgür bırakıldığını öğrenince diplomasını yırtan tabip, yaşamış olduğu dehşeti söyledi. Talihsiz tabip, umudunun kalmadığını belirterek tekrar hekimlik yapmayacağını söylemiş oldu.
Dün akşam saatlerinde Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesindeki hususi bir tıp merkezine gelen hasta yakınları ile Dr. Şeyhmus Baraş içinde, hakaret yüzünden münakaşa çıktı.
Münakaşa sonrası hasta yakınları, doktora tekme tokat hücum etti.
Bilincini kaybedince saldırganlar gitti
Koridor süresince hasta yakınları tarafınca darbedilen doktorun yere düşüp bilincini kaybetmesiyle saldırganlar uzaklaştı.
Saldırıda başına ve vücudunun değişik bölgelerine darbe alan Baraş, rapor alarak suç duyurusunda bulundu.
O anlamış olur güvenlik kameralarına yansıdı
Tabip Baraş’a hücum anı ise acil tıp merkezinin güvenlik kamerasınca saniye saniye kaydedildi.
Olayın peşinden 4 şahıs gözaltına alındı, sonrasında adli denetim şartıyla özgür bırakıldı.
Şanlıurfa’da hasta yakını doktora hücum etti VİDEO
Diplomasını yırtıp çekilme etti
Saldırganların özgür bırakılmasının peşinden adalet sarayı önünde diplomasını yırtan tabip, mesleği bıraktığını söyleyerek evine giderken, doktorun arkadaşları ise yırtık diplomanın parçalarını topladı.
Sıhhat Bakanlığı itiraz edince, tutuklandılar
Bunun üstüne Sıhhat Bakanlığı, devreye girdi.
Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, saldırgan hasta yakınları hakkında verilen adli denetim şartıyla tutuksuz yargılama sonucuna itiraz edildiğini bildirdi.
Karar sonrası yeniden gözaltına alınan 3 şahıs, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Bir kişinin ise sorgusu sürüyor.
Şanlıurfa’da hasta yakınlarının darbettiği tabip konuştu VİDEO
Dehşet anlarını söyledi
Öte taraftan tabip Baraş, yaşadıklarını İHA’ya söyledi.
Baraş, “Saat gece 22.00 sıralarında bir çift çocuğunu muayeneye getirmiş. Benim bilgim yoktu bu mevzuda. Acil tarafında başka bir hasta ile ilgileniyordum. O sırada data işlem görevlisiyle girişin ücretli olmasıyla ilgili bir münakaşa yaşanmış. Bunun akabinde çift dışarı çıktıktan sonrasında çocuğun babası herhalde Kürtçe bilmediğimi düşünerek, birazcık hakarette bulunmuş oldu. Ben de yaptığınız ayıp değil mi diyince kurumda SGK sözleşmesinin pasife alınmasının sinirini, sövgü ve darp eylemiyle benden çıkarttı. Bu sırada kurumumuza yakın olan bir kıraathanede kardeşleri ve ağabeyleri de bulunuyordu.
“Gördüğünüz benzer biçimde ayıranlar olmadı”
Bunların da vakaya müdahil olmasıyla birlikte 5-6 şahıs tarafınca bir linç girişiminde bulunulmuş oldu. Ortalama 3-4 dakika sürdü. Bu linç girişimi benim bilincimi kaybetmemle son buldu. Muhtemelen insafa geldiler ve o şekilde gittiler; yoksa kamera görüntülerinden de gördüğünüz benzer biçimde ayıranlar olmadı. Olayın devamında ben devlet hastanesine gidip darp raporu alarak şahıslardan davacı olduğumu belirttim, şikayetçi oldum. Polis ekipleri vakaya intikal etikten sonrasında kamera görüntülerinden teşhis edildiler ve 3 şahıs gözaltına alındı.” dedi.
“Tekrar hekimlik yapmayacağım”
Zanlıların özgür bırakıldığını duyduğunda adliyeye gittiğini ve orada diplomasını yırttığını söyleyen Baraş, “Sabah erken saatlerde adliyeye sevk edildiler. Adliyede akşam saat 17.00’ye kadar bekletildikten sonrasında ki ben de o süreçte hemen hemen Viranşehir’deydim, kararın çıkmasını bekliyordum. Sonucu duymadan ayrılamamıştım. Saat 17.00’ye 5 dakika kala tutuksuz yargılanmak suretiyle salıverildikleri haberi geldi. Kısaca adli denetim şartıyla özgür bırakıldılar. Ben bu haberi duyunca o linç girişiminden daha ciddi bir travma yaşadım. Ruhsal olarak benim için daha fena oldu.
“Yarın gelmemi söylediler”
Ben de bunun üstüne bir hesap sorma, data alma amaçlı adliyeye gittim. Niçin özgür bırakıldılar, Sıhhat Bakanı bu yasayı Meclis’ten geçirdi, şu demek oluyor ki bu darp, darbı da geçtim, linç girişimi bu yasaya geçmese bile tutuklu yargılanmaları gerekiyor.
Yasaya katılım suçları dahil edilmiş olmasına karşın niçin özgür bırakıldılar, niçin tutuklu yargılanmıyorlar? 10 dakika ilkin duruşma sonlanmasına karşın hepimiz çıkmış, polis ekipleri içeri giremeyeceğimi, bunu onlara soramayacağımı, yarın gelmemi söylemiş oldu.
“Tekrar hekimlik yapmayı düşünmüyorum”
Ben de o an tüm umudumu yitirdiğimi düşünerek diplomamı çıkarttım ve yırttım. Açıkçası tekrar hekimlik yapmayı düşünmüyordum ve şu andan itibaren de düşünmüyorum. Olayın akabinde babam, diplomamın parçalarını yerden toplayıp toplumsal medyada paylaşmış. Ondan sonrasında toplumsal medyada gündem olmaya başladı. Toplumsal medya üstünden meslektaşlarım, aileleri ve yurttaşlarımız gündemi büyüttüler, bana destek oldular.” ifadelerini kullandı.
Bakan Koca telefonla aradı
Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca’nın kendisini arayıp destek bulunduğunu söyleyen Baraş, “Vakadan ortalama bigün sonrasında gece saat 02.00’de Sıhhat Bakanımız, beni kişisel telefonundan arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Olayın takip edeni olacağını, niçin salıverildiklerini kendisinin de anlamadığını, Hakkaniyet Bakanı Bekir Bozdağ ile otuz dakika süresince görüştüğünü ve bu problemi çözüme kavuşturmaya çalıştığını aktardı. Onun toplumsal medya paylaşımının üstüne şahıslar bugün tutuklanıp cezaevine gönderildi. Bu mevzuda Sıhhat Bakanımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
Zanlılardan 3’ü tutuklandı, biri ise adliyede
Darbedilen doktorun avukatı Aycan Ceylan, zanlılardan 3’ünün tutuklandığını, birinin ise bugün yakalanarak tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildiğini belirterek, “Saldırganlar, olayın akabinde ilk aşamada sevk edildikleri mahkemece adli denetim şartıyla özgür bırakıldı. Kamuoyunun gösterdiği tepki vakalara oldukca ciddi bir halde tesir etmekte ki bu vakada da tesirini gördük.
Zira kamuoyunun gündemine oturan müvekkilime meydana getirilen hücum, sağlıkta sertliği önleme yasasına karşın tutuklanmayan saldırganlar, Sıhhat Bakanlığı’nın devreye girmesi, tüm doktor sendikalarının, Türk Tabipler Odası’nın devreye girmesi ve oldukca ciddi tepki göstermesi karşısında saldırganlar bugün yeniden gözaltına alındı ve çıkarıldıkları mahkeme tarafınca tutuklandılar.” diye konuştu.
[ad_2]
Kaynak: webhane.com