[ad_1]
Adobe, suni zeka yaşamına giriş icra eden son şirket oldu. Photoshop için gösterilen yeni güncellemede Adobe Firefly’ın kullanıma sunulmasıyla fotoğraf düzenleme yaşamına suni zeka dahil edildi. Generative Fill adlı yenilikçi bir vasıta, görüntüleri suni zeka desteğiyle değiştirmeye izin veriyor.
Photoshop için suni zeka destekli Generative Fill iyi mi kullanılır?
Adobe’nin yeni özelliği, uygulamanın fotoğraf düzenleme araçlarını suni zeka ile birleştiriyor. Generative Fıll (Üretken Tamamlama) özelliği yardımıyla bir fotoğrafa yeni öğeler eklemek, görüntü sınırlarını genişletmek ve gerçekçi yansımalar oluşturmak mümkün.
Adobe Firefly kapsamında sunulan güncellemenin en mühim parçası, Generative Fill aracı oldu. Kullanıcılar, bir görüntünün belirli bir bölümünü seçerek ve o bölge için izahat girerek yeni şeyler oluşturabilir. Suni zeka, kullanıcının isteğini çözümleme ederek potansiyel tamamlar öneriyor.
Generative Fill’in dikkat çeken bir öteki yanı ise görüntülere yeni nesneler ekleyebilmesi. Mesela Adobe, portre modunda çekilmiş bir çiçeğin yanına benzer çiçekler yerleştirmeyi başardı. Başka bir örnekte ise vasıta, köpeğin koştuğu yola su birikintisi, çit ve kamyon ekledi. Bilhassa su birikintisinin yansıması dikkat çekiyor.
Adobe Firefly, istenmeyen nesnelerin kaldırılması için de mühim geliştirmelere haiz. Photoshop’un Kaldır aracı, karmaşık arka planlarda gerçekliği korurken nesneleri kesmek için suni zekadan yararlanıyor.
Öte taraftan Adobe Firefly, suni zeka destekli akıllı tavsiyeler sunarak düzenleme sürecini kolaylaştıracak. Kullanıcılar isterse görüntü düzenlemeleri üstünde daha kırılgan ayarlar yapabilecek. Adobe, suni zeka eğitimi için bir tek yığın fotoğrafları kullandığını ve telif hakkı ihlalinde bulunmadığını söylemiş oldu.
Peki siz neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ihmal etmeyin.
[ad_2]