[ad_1]
İçinde bulunduğumuz 2022 senesinde piyasa kıymeti en yüksek teknoloji şirketleri sıralamasında zirvede bulunan Apple logosunun seneler içinde yaşamış olduğu değişimi inceliyoruz. Ek olarak bu logo için verdiği fakat azca malum hukuki mücadelesini de sizlerle paylaşıyoruz.
Apple logosunun seneler içinde değişimi
Apple logosunun seneler içindeki değişimi sizleri çokta şaşırtmaya bilir. Zira günümüzdeki ısırılmış elma ile oldukça benzerler. Fakat 1976 senesinde Steve Jobs and Ronald Wayne tarafınca tasarlanan elma ağacı altında oturan Isaac Newton’ın bulunmuş olduğu ilk logo pek oldukca şahıs tarafınca bilinmiyor.
Newton’ın peşinden ise ilk olarak 1977 senesinde kısaca 1 yıl sonrasında ısırılmış elma logosuyla karşılaşıyoruz. İçerisinde gökkuşağı renklerinin bulunmuş olduğu bu logo 1998 yılına kadar kullanılmaya devam ediyor. Fakat Jobs tarafınca tanıtılan iMac G3 modeliyle beraber yarı saydam su rengini alıyor.
G3 modeliyle beraber gelen logonun ömrü oldukca uzun olmuyor. Zira aynı yıl içinde Apple simsiyah bir elma logosu kullanmaya başlıyor. Her ne kadar bu logo oldukça beğenilmiş olsa da 2001 senesinde iTunes ve iPod’un piyasaya sunulması ile beraber onlara uygun yeni bir tasarıma geçiliyor.
Tahmin edebileceğiniz şeklinde bu yeni tasarım da 2007 senesinde yaşamımıza giren ve akıllı telefon terimini baştan yaratan iPhone modelleriyle beraber güncelleniyor. Fakat sonrasında Apple, 1998 ile 2000 yılları aralığında kullandığı tek renk siyah logoya geçme sonucu almış olduğu için 2014 senesinde nihai bir karar vererek günümüzdeki halini oluşturuyor.
Siz bu mevzu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin!
Fırsat Ürünleri
Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128 GB (Xiaomi Türkiye Garantili) (%3 indirim)
Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128 GB akıllı cep telefonu yüksek performansı, ergonomik tasarımı ve fonksiyonel yapısı ile fark yaratıyor.
Detaylara bak
Sony Playstation 5 Oyun Konsolu (Eurasia garantili) (%4 indirim)
PlayStation konsolunun neler yapabileceğini baştan yazan hususi CPU’nun, GPU’nun ve Entegre Giriş/Çıkış özellikli SSD’nin gücünden faydalanın.
Detaylara bak
[ad_2]
Kaynak: teknolojipusulasi.com