[ad_1]
Türkiye, uzay ve havacılık alanında dünyanın önde gelen ülkeleri arasına girmek istiyor. Keza uzun vadeli yatırım planları ve projelerinde de bunu net bir halde görüyoruz. İlk yerli gözlem uydusu İMECE ve bununla beraber AKUP, KILIÇSAT ve CONNECTA T2.1 isminde küp uyduları bugün fırlatılacaktı. Sadece yüksek irtifadaki sınırları aşan kuvvetli rüzgar sebebiyle 3. kez ertelendi.
Türkiye’nin ilk yerli gözlem uydusu İMECE fırlatması 3. kez ertelendi!
Türkiye’nin ilk yerli gözlem uydusu İMECE, geçtiğimiz hafta içinde 2 kere ertelendi. Bu gecikmelerin sebebiyse Kaliforniya’daki hava koşullarıydı. Bu sabah da 9:48’e ertelenen fırlatma, 3. kez fena hava koşulları sebebiyle iptal edildi.
İMECE uydusu nedir, iyi mi çalışır?
İMECE, TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü (TÜBİTAK UZAY) tarafınca yerli ve ulusal imkanlarla geliştirildi. Metrealtı çözünürlükte görüntü çekme kabiliyetine haiz. 2017 senesinde süregelen proje, 6 yılda gelecek nesil uydu platformlarına temel oluşturacak mühim kazanımlar elde etti.
Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı (SBB) ve TÜBİTAK 1007 programı ile desteklenen, Ulusal Müdafa Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Müdafa Endüstri Başkanlığı koordinasyonu ile yürütülen proje kapsamında geliştirilen İMECE Uydusu, yörüngedeki testleri tamamlandıktan sonrasında Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine dahil olacak.
SpaceX Transporter-7 fırlatması başlıyor! Canlı gösterim iyi mi izlenir?
Fırlatma başladığında canlı seyretmek için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.
Siz bu mevzu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin!
[ad_2]